50 Marks English

Bihar Board 12th English 50 Marks Objective Question 2020 Exam

12th Board Exam English 50 Marks VVI Objective Type MCQ Question On Latest Pattern, BSEB 12th English 50 Marks VVI Objective Model Set PDF Class Notes Download


PROSE

1. The sentence “Sometimes people ask very tiresome questions and we like to make a joke about it is taken from. (Choose the correct option)

(a) Our Own Civilization

(b) Forgetting

(c) On Letter Writting

(d) Good Manners 

Ans. (C)


2. ……….. are as necessary to our civilization as the air we breathe is to us. (Choose the correct option)

(a) Machines 

(b) Order and safety

(c) Inventions 

(d) None of them 

Ans. (b)


3. “Our Own Civilization’ is written by – 

(a) J. C. Hill 

(b) A. G. Gardiner

(c) C.E.M. Joad 

(d) R. Lynd 

Ans. (c)


4. Civilization needs……

(a) safety and order 

(b) only safety

(c) only order 

(d) safety & disorder.

Ans. (a)


5. Men invented machine because ………. . 

(a) they were lazy 

(b) they were smart

(c) they wanted to make life easier

(d) they wanted to destroy the world. 

Ans. (c)


6. Previous civilization were ………… 

(a) specified and limited

(b) unlimited

(c) broad 

(d) widely spread 

Ans.(a)


7. Modern civilization is free from ………. 

(a) safety 

(b) fear and violence

(c) faith 

(d) doubt 

Ans. (b)


8. Modern civilization is secured because…….

(a) widely spread 

(b) comfined

(c) limited 

(d) specified 

Ans.(a)


9. Modern civilization has a chance to make the world 

(a) a divided family 

(b) a single family (c) double family 

(d) right family 

Ans. (b)


10. With the Photographer’ is written by ……….. 

(a) J. C. Hill 

(b) S. Leacock

(c) C.E.M. Joad 

(d) R. Lynd 

Ans. (b)


11. The Photographer’s studio was 

(a) very bad 

(b) neatly arranged

(c) not properly arranged

(d) broken 

Ans. (c)


12. The experience of the author with the photographer was ..……….. 

(a) good 

(b) pleasing

(c) bitter 

(d) beautiful 

Ans. (c) 


13. The photographer received the author ..........

(a) happily 

(b) coldly

(c) holly 

(d) gracefully 

 Ans. (b)


14. The photographer takes the photograph when the author becomes 

(a) pleased 

(b) angry

(c) happy 

(d) comfortable 

Ans. (b)


15. The author has not got ........... of his face. 

(a) bad copy 

(b) faithful copy

(c) worse copy 

(d) the worst 

Ans. (b)


16. The purpose of the photographs is .....…..

(a) solved 

(b) satisfactory

(c) wasted 

(d) fulfilled 

Ans.(c)


17. Good Manners” has been written by ........

(a) J. C. Hill 

(b) C.E.M. Joad

(c) A. G. Gardiner 

(d) R. Lynd 

Ans.(a)


18. It is not always easy in company to speak ….. 

(a) frankly 

(b) rudely

(c) strictly 

(d) secretly 

Ans.(a)


19. The young people should be ……….. to the older people. 

(a) rude 

(b) kind and considerate

(c) rough 

(d) hateful 

Ans. (b)


20. In conversation ……….. opportunity should be given to all the side. 

(a) unequal 

(b) equal

(c) several 

(d) different 

Ans. (b)


21. In a polite society we should not think that only we are .....…… 

(a) wrong 

(b) right

(c) fire 

(d) happy 

Ans. (b)


22. “On Letter Writing” is written by ....… 

(a) J. Corbett 

(b) R. Lynd

(c) A. G. Gardiner 

(d) J. C. Hill 

Ans.(c)


23. Two soldiers are .....

(a) comparions

 (b) brothers

(c) friends 

(d) strangers 

Ans. (b)


24. The past has produced letter writers. 

(a) worse 

(b) bad

(c) great 

(d) the worst

Ans. (c)


25. “Forgetting” is written by 

(a) J. C. Hill 

(b) R. Lynd

(c) C.E.M. Joad 

(d) A. G. Gardiner 

Ans. (b) 


26. People forget things because .........

(a) It is their habit 

(b) They wish to forget

(c) others make them forget

(d) they are ill. 

Ans.(a)


27. Robin” is written by .........

(a) J. C. Hill 

(b) C.E.M. Joad

(c) R. Lynd 

(d) Jim Corbett 

Ans. (d)


28. Robin was ...........

(a) an ordinary dog 

(b) good dog

(c) a hunter dog 

(d) a bad dog 

Ans.(c)


29. The sentence ‘Thus the world has now for the first time a chance of becoming a single whole, a unity’ is from : (Choose the suitable option) 

(a) Our Own Civilization.

(b) On Letter Writting

(c) With the Photographer

(d) Forgetting 

Ans.(a)


30. Letter writing destroys …....... (Choose the suitable option)

(a) friendship 

(b) distance

(c) relationships 

(d) intimacy 

Ans. (b)


PROSE

1. Own own civilization C.E.M. Joad

2. With the Photographer S. Leacock

3. Good Manners – J. C. Hill

4. On Letter Writing – A. G. Gardiner

5. Forgetting — R. Lynd

6. Robin – J. Corbett


S.N12TH ENGLISH 50 MARKS  OBJECTIVE
 1Our Own Civilization – (C.E.M Joad) 
 2With The Photograper – (Stephen Leacock)
 3Good Manners – (J.C Hill) 
 4On Letter Writting – (A.G Gardiner) 
 5Forgetting – (Robert Lynd) 
POETRY
 6The Daffodils – (William Wordsworth) 
 7Echo – (walter De la Mare) 
 8If – (Rudyard Kipling) 
 9The Lake Isle Of Innisfree – (W.B Yeats) 

12th 50 marks ENGLISH book pdf, 12th ENGLISH 50 marks question answer,12th ENGLISH book 50 marks ncert, 12th ENGLISH 50 marks objective answer, ENGLISH 50 marks 12th objective, bihar board 50 marks ENGLISH book,12th ENGLISH book 50 marks bseb, 12th ENGLISH book 50 marks pdf download, कक्षा 12 अंग्रेजी  50 मार्क्स महत्वपूर्ण प्रशन, 2020 परीक्षा के प्रशन 12th Board ENGLISH 50 Marks VVI Question, 2020 Exam Question Answer ENGLISH 50 Marks Answer Key Bihar Board


👉 PHYSICS VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION 
👉 CHEMISTRY VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION 
👉 BIOLOGY VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION 
👉 MATH VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION 
👉 HINDI 50 MARKS VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION 
👉 ENGLISH 50 MARKS VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION 
👉 ENGLISH 100 MARKS  VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION 
👉 HINDI 100 MARKS VVI OBJECTIVE TYPE QUESTION

👉 BSEB 12TH EXAM ALL SUBJECT 10 PRACTICE MODEL SET PAPER WITH ANSWER

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *