50 Marks English

Bihar Board 50 Marks English VVI Objective Question With Model Paper PDF

12th Board Exam English 50 Marks VVI Objective Type MCQ Questionn On Latest Pattern, BSEB 12th English 50 Marks VVI Objective Model Set PDF Class notes Download


1. I………….. return before Ram comes. 

(A) have

(B) shall

(C)am 

(D) was

ANSWER :- B


2. At the end of the novel, to whom is David married? 

(A) Dora 

(B) Miss Betsy

(C) Peggotty 

(D) Agnes

ANSWER :- D


3. The film was funny……… the end.

(A) at 

(B) for

(C) with 

(D) to

ANSWER :- A


4. Sam and Bill are the chief characters in the chapter

(A) Forgetting 

(B) On Letter Writing

(C) Good Manners

(D) None of these

ANSWER :- B


5. He has written a letter. (Choose the best Passive voice)

 (A) A letter had been written by him. 

(B)A letter was written by her.

(C) A letter is wrote by him. 

(D) None of these

ANSWER :- D


6. It is …………. rainy day. (Choose the suitable article). 

(A) an 

(B) a

 (C) the 

(D) None of these

ANSWER :- B


7. Jaipur is ………. fine city. (Choose the suitable article) 

(A) a 

(B) and

(C) the 

(D) None of these

ANSWER :- A


8. The Chief Minister gave him a prize. (Choose the suitable Passive Voice) 

(A) He was given a prize by the Chief Minister.

(B) A prize will be given to him by the Chief Minister.

(C) The Chief Minister will be given a prize by him. 

(D) None of these

ANSWER :- A


9. The children should be loved. (Choose the suitable Active Voice)

(A) Love the children

(B) Children should love 

(C) Children have love

(D) None of these

ANSWER :- A


10. Tell me ……….. the accident. (Choose the suitable Preposition)

(A) of 

(B) about

(C) in 

(D) to

ANSWER :- B


11. Choose the word with correct spelling. 

(A) Computer 

(B) Computter

(C) Cumputer 

(D) None of these 

ANSWER :- A


12. We made ………… the station. 

(A) for 

(B) upon

(C) after 

(D) none

ANSWER :- A


13. In the end I turned the tables ………… him. 

(A) at 

(B) against

(C) up 

(D) none

ANSWER :- D


14. Please help me. (Choose the correct passive voice) 

(A) You are request help me.

(B) You are requested to help me.

(C) You are requested to help. 

(D) You are requested to me help.

ANSWER :- B


15. This novel will have been written by next July. (Choose the correct active voice) 

(A) We shall have written this novel by next July.

(B) The author will write this novel by next July.

(C) The author will have written this novel by next July. 

(D) The author will have written novel by next July.

ANSWER :- C


16. Down the drain (Choose the suitable meaning of the phrase)

 (A) completely wasted

(B) very close 

(C) to aemend 

(D) to leave

ANSWER :- A


17. First and foremost (Choose the suitable meaning of the phrase) 

(A) most important

(B) strict

(C) be interested 

(D) for ever

ANSWER :- A


18. Madhuri is beautiful. She is rich. (Choose the most suitable combination of sentences) 

(A) Madhuri is beautiful and rich.

(B) Madhuri is beautiful but rich.

(C) Madhuri is not beautiful but rich. 

(D) None of these.

ANSWER :- A


19. You may study science. You may study Arts. (Choose the most suitable combination of sentences) 

(A) You may study either science or Arts. 

(B) You may study either science but Arts. 

(C) You may study either science and Arts.

(D) None of these.

ANSWER :- A


20. She is fond of ………. (Choose the most suitable option) 

(A) dancing 

(B) danced

 (C) dance 

(D) None of these

ANSWER :- A


21. The sentence “The next world war will be fought with bows and arrows” is taken from. (Choose the correct option) 

(A) Our Own Civilization

(B) Forgetting 

(c) On Letter Writing

(D) Good Manners

ANSWER :- A


22. ………….. aré as necessary to our civilization as the air we breathe is to us.(Choose the correct option)

(A) Machines 

(B) Order and safety

(C) Inventions

(D) None of them

ANSWER :- B


23. With the Photographer is written by ………… (Choose the correct option)

(A) C. E.M. Joad 

(B)R. Lynd

(C)J. C. Hill 

(D) S. Leacock 

ANSWER :- D


24. ‘And think, this heart, all evil shed away’, this line is taken from …………… (Choose the correct option)

(A) Echo 

(B) The Soldier

(C) The Lake Isle of Innisfree 

(D) Everyone sang

ANSWER :- B


25. ‘Everyone Sang’ has been written by ………. (Choose the correct option)

(A) William Shakespeare

(B) William Wordsworth

(C) W.B. Yeats 

(D) Siegfried Sassoon

ANSWER :- D


26.- The line ‘Hither thither baffled the birds’ is taken from (Choose the correct option)

(A) If 

(B) The Daffodils

 (C) Echo 

(D) Everyone Sang

ANSWER :- C


27. Where did David work as a child? (Choose the correct option)

(A) Warehouse 

(B) Textile factory

(C) News paper 

(D) Butcher shop

ANSWER :- A


28. Who is the writer of the story David Copperfield”? (Choose the correct option)

(A) David nurse 

(B) David’s father

(C) David himself 

(D) Charles Dickens

ANSWER :- D


29. How is David treated by the Murdstones? (Choose the correct option)

(A) Lovingly 

(B) Cruelly

(C) Indifferently 

(D) None of these

ANSWER :- B


30. Agnes is David’s ……….. wife. 

(A) first 

(B) second

(C) third 

(D) fourth

ANSWER :- B


🌼 ENGLISH 50 MARKS OBJECTIVE PDF DOWNLOAD 

👉 ENGLISH 50 MARKS VVI OBJECTIVE CHAPTER WISE CLICK HERE

 

S.N12TH ENGLISH 50 MARKS  OBJECTIVE
 1Our Own Civilization – (C.E.M Joad) 
 2With The Photograper – (Stephen Leacock)
 3Good Manners – (J.C Hill) 
 4On Letter Writting – (A.G Gardiner) 
 5Forgetting – (Robert Lynd) 
POETRY
 6The Daffodils – (William Wordsworth) 
 7Echo – (walter De la Mare) 
 8If – (Rudyard Kipling) 
 9The Lake Isle Of Innisfree – (W.B Yeats) 

12th 50 marks ENGLISH book pdf, 12th ENGLISH 50 marks question answer,12th ENGLISH book 50 marks ncert, 12th ENGLISH 50 marks objective answer, ENGLISH 50 marks 12th objective, bihar board 50 marks ENGLISH book,12th ENGLISH book 50 marks bseb, 12th ENGLISH book 50 marks pdf download, कक्षा 12 अंग्रेजी  50 मार्क्स महत्वपूर्ण प्रशन, 2020 परीक्षा के प्रशन 12th Board ENGLISH 50 Marks VVI Question, 2020 Exam Question Answer ENGLISH 50 Marks Answer Key Bihar Board


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *